Aile Egitimi Kitap Seti

Özel Egitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlügü tarafından hazırlanan 53 kitap ve yaklasık 500 videodan olusan "Aile Egitimi Kitap Seti’nin ilki olan "Zihin Yetersizligi Aile Egitimi Kitap Seti" web sayfamız ve EBA platformunda yayımlanmıstır. Diger yetersizlik türlerine iliskin setlerin düzenli periyotlarla yayımlanması planlanmaktadır.Söz konusu çalısma; 9 yetersizlik türü (zihin yetersizligi, ögrenme güçlügü, otizm spektrum bozuklugu, isitme yetersizligi, görme yetersizligi, fiziksel yetersizlik, dil ve konusma bozuklugu, duygu ve davranıs bozuklugu, çoklu yetersizlikler) ve ailelerle ortak çalısma alanlarını konu alan toplam 10 setten olusmaktadır. Her bir kitap seti; 0-3 yas, 4-6 yas, birinci kademe/ilkokul, ikinci kademe/ortaokul, üçüncü kademe/ortaögretim ögrencilerinin aileleri için ayrı ayrı hazırlanmıstır. Aynı zamanda tüm grupları ilgilendiren konular, ortak set olan "Özel Egitimde Ailelerle Çalısma Seti"nde toplanmıstır. Hazırlanan set; egitim sürecinde ve sonrasında ihtiyaç duyulacak teorik bilgiler, etkililigi bilimsel olarak kanıtlanmıs uygulama örnekleriyle harmanlanmıstır. Günümüz teknolojisi ve bilgi toplumu düsünülerek hazırlanan içerikler, kısa videolarla desteklenmistir. Videolar isitme ve görme yetersizligi olan ailelerimiz için de erisilebilir formatta hazırlanmıstır. Bununla birlikte kitaplarımıza görsel betimleme metinleri de eklenerek özel egitim alanında her ögesiyle erisilebilir bir eser ortaya koyulmustur.

Kitapları indirmek için tıklayınız.

meb_iys_dosyalar/34/20/731584/dosyalar/2024_04/25230505_zihinyetersizligiaileegitimikitapseti03yasgrubu.pdf

meb_iys_dosyalar/34/20/731584/dosyalar/2024_04/25230937_zihinyetersizligiaileegitimikitapseti46yasgrubu.pdf

meb_iys_dosyalar/34/20/731584/dosyalar/2024_04/25231522_zihinyetersizligiaileegitimikitapsetii.kademe.pdf